Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Konrad Kozikowski Daniel Dziekoński (2117 niezalogowanych)
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
miales wypadek
wiesz jak to wyglada w nav ?

art sponsorowany wystarczy zreszta nieudolnie popatrzec na pierwsze zdanie w pierwszym poscie

jak mozna spasc z drabiny ? smieciarka w nia wjechala?
Zgłoś wpis
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Ronn..z tymi darowymi adwokatami z friiretthjelp to jest tak że to jest do zarobków ok 175--200 tys, kazdy adwokat który normalnie pracuje/zarabia ma w tygodniu jakies swoje godziny gdzie przychodzi do tego punkciku w danej komunnie i doradza,bierze sprawy lub nie a komunna mu zwraca kase za koszty postepowania. Ja kiedyś byłem w takim punkciku w oslo to mi adwokat wyraznie dawał do zrozumienia że szybciej bedzie jak mu sie zapłaci..no ale zapłac ten 1200 kr za godzine ..jeszcze nie ten poziom w norwegi

Co do zwiazków zawodowych tam oni mogą Ci zaranzować 30 min z adwokatem za darmo ale wczesniej sie zajmują sprawami, wysyłają listy etc, to skutkuje ale zalezy od typu oszusta

grzes333...mozna spasc z drabiny, drabina może Ci zjechac jak ją zle postawisz, wywrócic sie do tyłu, sam kiedys za dzieciaka wywróciłem sie drabiną w maliny do tyłu na działce..bolało
Zgłoś wpis
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
no za dzieciaka to rozumiem ale jak doswiadczony i przeszkolony malarz moze postawic zle drabine ?
zreszta kto w pracy uzywa 5m drabiny przeciez to zabronione ?
Zgłoś wpis
862 Posty

(maciejko)
Maniak
generalnie powinni miec lifty żeby cos tam wyżej podmalować. Wiesz tak patrze po tych budowach to wiekszosc tych firm malujących to oszczedna jest. Przychodza najczesciej litwincy,szybko..szybko. Kiedys gadałem z jakims litwincem dosc sporej firmy co na budowach Veidekki i Obasa robił to mówił że rynek poszedł na psy, normalnie brał ok 40 tys kr za dom do malowania a jak bułgarzy przyjechali to krzycza po 4,5 tys za dom. Całą rodzina przyjeżdza w T4 w 10 osób i malują dom w 2 dni
Zgłoś wpis
36 Postów
Marta F
(MartaF)
Nowicjusz
Ubezpieczyciel pracodawcy jest zobowiązany do pokrycia kosztów koniecznej i uzasadnionej pomocy adwokata w sprawach o odszkodowanie za wypadki, które wydarzyły się w godzinach pracy, podczas wykonywania pracy oraz w miejscu pracy.

To prawda, że sprawy o odszkodowanie trwają czasem po kilka lat. Każdy sam decyduje, czy chcę odzyskać swoje pieniądze. Można oczywiście wyjechać do Polski, zapomnieć o sprawie i rehabilitować się przez kolejne lata na własny koszt, ale można też zawalczyć o swoje prawa i pieniądze.

Najlepiej jest oczywiście nie dopuszczać do podobnych sytuacji, a w razie wypadku postępować rozsądnie, zgłosić go pracodawcy, niezwłocznie udać się do lekarza - więcej w artykule 11 wskazówek jak postępować w razie wypadku przy pracy., ale osoby, które tego nie zrobiły nie są skazane na utknięcie między NAV-em a nieuczciwym pracodawcą.

Więcej na temat pomocy prawnej w sprawach dotyczących wypadków przy pracy tutaj.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok